seminar

Posodobitveni seminar za učitelje

V soboto, 5. marca 2016, je v okviru programov profesionalnega usposabljanja pri Centru za pedagoško izobraževanje Filozofske fakultete na Oddelku za klasično filologijo potekal seminar za osnovnošolske in gimnazijske učitelje latinščine in stare grščine z naslovom »Latinščina in grščina v zrcalu literature«.

Cilj tokratnega srečanja je bila seznanitev z novimi didaktičnimi pristopi ter kritični premislek o obstoječih metodah na področju poučevanja antične književnosti; nadgraditev znanj, pridobljenih med študijem klasične filologije; ter seznanitev z novimi odkritji na področju antične literature. Posameznim predavanjem je sledila diskusija z zastavljanjem vprašanj ter izmenjavo izkušenj in stališč.

Letošnje teme so bile ocenjevanje znanja latinščine po klasifikaciji CEF (Central European Framework) (Marko Marinčič); učbenik Kot Rimljani in rimska književnost kot skupinski projekt (David Movrin); tuji trendi v poučevanju latinščine in grščine (Andreja Inkret); ter Homer na odru: izzivi Iliade v Gallusovi dvorani (Jernej Lorenci). Seminar poteka vsako leto, morebitna vprašanja in predloge za naslednje leto so dobrodošli.