Poletna šola klasičnih jezikov v Delfih 2017

Poletna šola 2017 – Oddelek za klasično filologijo FF UL in Društvo za antične in humanistične študije tudi letos vabita na poletno šolo v Delfih. Namenjena je dijakom in profesorjem slovenskih in zamejskih gimnazij. Šola bo trajala od 24. junija do 1. julija 2017.

Evropski kulturni center v Delfih, kjer se bo šola odvijala, sta v šestdesetih zasnovala arhitekta Konstantinos Kitsikis in Antonis Lambakis. Gre za dva pomembna predstavnika modernistične šole. Zgradili so ga na gozdnatem pobočju neposredno pred vasico. To je kakih deset minut hoje od arheološkega najdišča, in sicer na zasebnem, štirideset hektarov velikem zemljišču. V prepletu stekla, betona, lesa, kamna, škržatov ter umetniških skulptur je nastal hotel s 45 sobami. Zasnovane so kot niz hišic z razgledom na Korintski zaliv. Ob njem je sodobno konferenčno središče z dvema velikima dvoranama (»Apolonovo« in »Dionizovo«) s skupaj 330 sedeži, tremi pomožnimi dvoranami, knjižnico, razstavnim prostorom in tajništvom. To skozi vse leto prireja srečanja na temo kulture, umetnosti in izobraževanja. V hribu nad vsem tem je odprto (»Frinihovo«) gledališče, izčiščena kamnita aluzija na antična gledališča, kjer je prostora za približno 1100 gledalcev. Center skozi vse leto organizira programe, namenjene dijakom, študentom in profesorjem klasičnih jezikov.

Prijave

Kandidati, ki bodo sprejeti na poletno šolo, bodo morali do konca marca 2017 na račun Društva za antične in humanistične študije Slovenije vplačati znesek za stroške bivanja (polni penzion) v Evropskem kulturnem centru v Delfih ter za stroške seminarja, oboje skupaj 260 evrov. Do odhoda v Grčijo bo treba nato poravnati še stroške prevoza in nočitve na poti, skupaj 140 evrov. O podrobnostih v zvezi s plačilom boste obveščeni hkrati z obvestilom o sprejemu. Učiteljem, ki se bodo udeležili poletne šole, bo fakulteta izdala potrdilo v skladu z zadnjim odstavkom 19. člena Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

Program je na voljo v priponki. Prijavnico z izpolnjenimi podatki vrnite Jerneji Kavčič, Oddelek za klasično filologijo, Aškerčeva 2, SI-1000 Ljubljana, s pripisom »Poletna šola klasičnih jezikov v Delfih 2017«. Pošljete lahko tudi skenirano po elektronski pošti na naslov jerneja.kavcic@guest.arnes. Prijavite se lahko tudi s pomočjo obrazca na tej spletni strani. Organizatorji bodo veseli tudi vaših morebitnih vprašanj.

Poletna šola, program 2017