poletna šola

Poletna šola Homerja na University College v Londonu 2019

Poletna šola Homerja na University College v Londonu, ki se bo odvijala od 22. do 26. 7. 2019, ponuja pet dni intenzivnega druženja z grško epiko. Vsak dan bo med 10.30 in 15.30 potekalo pet jezikovnih in literarnih tečajev, pouku pa bodo sledila predavanja in drugi dogodki. Cena udeležbe znaša 130 funtov. Za bivanje in hrano poskrbijo udeleženci sami. Za določene kategorije študentov bodo na voljo štipendije in povračilo potnih stroškov.

Študenti bodo razporejeni v učne skupine, v katerih bo do dvajset oseb. V skupini bodo študenti s primerljivo stopnjo znanja; izbirati bo mogoče med začetno, srednjo ali višjo stopnjo. Način poučevanja je razmeroma zahteven. Od študentov bodo profesorji na poletni šoli pričakovali veliko dela, v upanju, da bo takšna izkušnja zanje spodbudna. Nekateri tečaji se bodo osredotočali predvsem na branje besedil, drugi na kombinacijo slovnice in praktičnega prevajanja ali komentarja. Med mentorji bo vrsta veljavljenih poznavalcev grškega epa.

Poletna šola bo poskrbela za širok spekter interesov. Prireditelji računajo z udeležbo tako dijakov in študentov kot tudi starejših raziskovalcev, ki se želijo naučiti homerske grščine ali izvedeti več o homerskem svetu. Poletna šola bo skušala vsem ponuditi izkušnjo s temeljitim jezikovnim programom ter s študijem književnosti v živahnem univerzitetnem okolju. Za prijavne obrazce in druge informacije je na voljo direktor poletne šole dr. Antony Makrinos na e‑naslovu homersummerschool@ucl.ac.uk. Rok za prijavo je 15. 7. 2019. Program in druge informacije so na voljo na spletu.