Spletna stran

Nova spletna stran Filozofske fakultete UL

V septembru je na Filozofski fakulteti začela delovati nova spletna stran. Z njo dobivajo novo, skupno spletišče tudi vsi oddelki fakultete. Institucija se je tako končno znašla pod isto virtualno streho, ki pa vendarle omogoča dovolj specifičnih rešitev za ohranjanje raznolikosti.

Nova spletna stran prinaša sodobno vizualno podobo, je prijaznejša do uporabnikov različnih mobilnih naprav in omogoča vse, kar je omogočala stara stran. Poleg tega ima tudi vrsto drugih funkcij in rešitev. Čeprav njena zasnova izhaja iz strukture stare spletne strani, so nekatere poti spremenjene. Zato bo na začetku morda potrebno nekaj časa, da jo bo mogoče dodobra spoznati.

In statu nascendi

Poudariti je treba, da je spletna stran nenehno se razvijajoč projekt. To pomeni, da se bo obstoječa postavitev ves čas dopolnjevala in izboljševala, v skladu s potrebami in željami. Za uporabniško izkušnjo bo skrbela nova urednica spletne strani, Nika Ilić. Pri tem bo sodelovala s Kristino Zajc Božič, ki bo še naprej skrbela za promocijo dogodkov Filozofske fakultete in za obveščanje o fakultetnih aktivnostih.

Nova spletna stran je tesno povezana z VIS. Podatki o zaposlenih, o študijskih programih in o vseh akreditiranih predmetih, ki se v tekočem letu izvajajo na fakulteti, se osvežujejo in prenašajo avtomatično. Na novi spletni strani ima vsak zaposleni tudi svojo osebno stran.

Množica podstrani

Nova spletna stran Filozofske fakultete, vključno z dvaindvajsetimi spletnimi stranmi oddelkov, je bila obsežen projekt. Trenutno ima 11.900 podstrani, nekatere arhivske podatke in angleške prevode urejevalci še prenašajo. Ob tako ogromni količini prenešenih podatkov jo je zagotovo kje zagodel kakšen spletni škrat z nedelujočimi povezavami, napakami, neustreznim oblikovanjem in podobnim. Vsi sodelavci novega projekta vas že sedaj vljudno prosijo za razumevanje, hvaležni pa bodo, če boste na probleme opozorili. Morebitne napake lahko sporočite na e‑naslov spletna@ff.uni-lj.si. V najkrajšem možnem času bodo odpravljene.

Naslov nove spletne strani je www.ff.uni-lj.si. Dobrodošli!